Da der er lang kø fra USA til Canada og omvendt med bil, tog vi turen til Canada til fods. Det er ikke helt så dramatisk og udmattende som det lyder, turen er ca. 1.5 km.
Fantastisk udsigt på broen over vandfaldene og vi fik selvfølgelig også taget de obligatoriske billeder, hvor grænsen mellem USA og Canada er, vi er vel turister.
Vi blev også budt fint velkommen af de canadiske myndigheder, selvom han virkede lidt skuffet over vi kun ville bruge et par timer i hans land.
Vi gik hele turen fra grænseovergangen til det canadiske vandfald, det tog vel ca. en god times tid, ikke fordi der er langt, men fordi vi stoppede ca. for hver 3. meter for liiige at tage et nyt billede.
Vi fik også besøgt et par souvenirbutikker på vejen, men fandt ikke den helt rigtige gave at tage med hjem.
Da vandfaldene bliver illumineret ved solnedgang stillede vi os pænt op i god tid ved det canadiske og selvom det begyndte at regne, blev vi stående! Lysshowet var noget skuffende, det skiftede farve hver 20. minut og på grund af regnen blev vi enige om at finde et sted at spise aftensmad. Hm, da vi kom længere væk fra vandfaldet kunne vi godt se at alle andre ikke var spor våde, det vi troede var regn var simpelthen vanddampe fra vandfaldet, som åbenbart havde skiftet retning og landede på 4 danske turister;-)
Det kunne vi ikke se, da vi selv stod i det, men på afstand var det tydeligt.
Trætte og våde fandt vi en Starbucks, frappuchino er nu officielt på listen over tilladt aftensmad – vi havde til vores forsvar spist sen (rigtig) frokost.
Tilbage til USA, dog skulle vi betale 50 cent i broafgift hver for at passere. Vi går ud fra det er broafgift, vi betalte ikke på den anden side. Bilerne betaler 3.25, vi ved heller ikke om det er pr. vej?
Nå, men vi blev sluset ind i USA, udspurgt hver især, hvor vi kom fra (altså oprindelsesland, det var jo ret tydeligt at vi kom fra Canada), selvom det jo tydeligt står på vores pas. Han ville også vide, hvad vi havde lavet derovre og hvornår vi skulle tilbage til DK. Det behøver han da ikke minde os om! Vi slap igennem og gik direkte hjem i seng.
I dag skal vi til Cleveland, Ohio, hvor vi bl.a. skal se Rock and Roll Hall of Fame. Mere info følger!