I går var vi meget kulturelle, vi begyndte nemlig dagen i Texas State Capitol, altså Texas’ “folketing”.
Der var det obligatoriske sikkerhedscheck, men vi skulle ikke vise ID eller noget som helst, vi havde ellers medbragt pas.
Da vi havde passeret sikkerhedstcheck (manden smilede og var venlig!) stod der en kvinde og spurgte om vi ville med på en guidet tur, ja tak, det ville vi da gerne. Nu ved vi alt, hvad der er værd at vide om Texas’ historie og parlament. Det var nu rigtig interessant og hun var god til at fortælle. Jeg vil spare min bloglæser (Margit) for yderligere detaljer. Dog må det nævnes at texas-folk er MEGET stolte af deres stat! Vi fik lov til at komme ind i både senatet og repræsentanternes hus (de har samme opdeling i Texas som i USA med hensyn til lovgivningen), hvilket vi jo ikke måtte i Washington. En sjov lille fun-fact, hvis man skal tale skal man rejse sig op, ikke røre ved bordet eller stolen men så har man til gengæld taletid i lige så lang tid man ønsker, hvis man ellers kan blive stående. Der er en eller anden, der har talt uafbrudt i 45 timer eller noget i den stil…
Da vores guide slap os havde vi uhindret adgang til hele bygningen, selv det værelse, hvor landet guvernør underskriver lovene. Det er altså lidt underligt, når de ellers er hys med sikkerheden alle andre steder.
Efter al den kultur tog vi hjem på hotellet og lagde os en times tid ved pølen. Vi var ikke i, vandet er koldt!
Jeg havde læst mig til at der bor en koloni af flagermus under en bro, og de kommer frem omkring 20 minutter før solnedgang. Vi kørte derfor af sted i god tid, der er ikke særlig langt (for langt til at gå!) men vi kom næsten på slaget. Trafikken er SINDSSYG, værre end i nogen anden stat vi har været i.
Vi kunne høre flagermusene men ikke se dem. Jeg havde også læst mig til at var over en million i august, men min logiske sans sagde mig at de skal jage efter mad, uanset hvor mange de er. Det kom også til at holde stik.
Lige pludselig kom de frem, ikke i kæmpeflokke men mange af gangen. Det var en rigtig god oplevelse. Jeg har aldrig set flagermus i naturen. Troede de var større…