Da vi var i Badlands Nationalpark var de bisoner, der lever der, ikke særlig samarbejdsvillige, med andre ord, de viste sig slet ikke for os. ÆV. Man kan ikke komme til det vilde vesten uden at se bisoner, så jeg havde læst mig til at de er mere samarbejdsvillige i Custer State Park, så efter at have set Crazy Horse gik turen til Custer State Park, kun 8 miles væk.
Det koster 15$ at komme ind – adgang i 7 dage, men det havde været billigere, hvis vi havde købt et årskort, da vi efterhånden har været i et par stykker. Nå pyt.
Efter at vi havde kørt et stykke tid, igennem et fantastisk landskab, spottede jeg en bison, der lå lige ved siden af vejen, helt alene. Fint, så havde vi da fået set en. De næste mange km, så vi bjerggeder og æsler. Hm, sådan nogen har vi jo set før.
Vi holdt inde på en rasteplads, og mens jeg var væk for mig selv, havde resten af familien spottet en hel flok oppe på en bakke. Der kørte vi hen og jeg skal da lige love for at vi så bisoner.
Vi kørte ned på en lille sidevej, hvor der i forvejen holdt en jeep fra parken og lige pludselig var vi omgivet af bisoner. De besluttede sig nemlig for at gå over vejen, foran bilen, bag ved bilen, jamen de var overalt. Kæmpe oplevelse. Nøj, hvor er de store, godt vi sad i bilen og ikke var på motorcykel eller sad i åben jeep.
Helt høje kørte vi videre, da alle bisonerne havde passeret os, (de lader deres kalve gå længst væk fra bilerne, meget sjovt at se).
Lidt længere oppe af vejen holdt der lige pludselig ca. 25 biler og ventede i modsat retning, der var nemlig også bisontræf, så igen måtte vi pænt vente. Vi følte ikke trang til lige at presse os igennem et par velvoksne bisoner.
Vi så også et par præriehunde, men alle dyr falmede lidt efter den oplevelse.
Dagens sidste stop var i en helt anden stat, nemlig Devils Tower i Wyoming. Nyt indslag følger.