Henrik og jeg begyndte dagen i hotellets fitness-center (to løbebånd, hvoraf det ene var i stykker, en crosstrainer og en motionscykel!), men det blev da til ½ times svederi.

Efter et velfortjent bad tog vi den lokale bus ud til Presidio, hvor Golden Gate ligger. Den bro skulle vi selvfølgelig gå over, sidst kørte vi kun over. Jeg var udstyret med GPS og kan derfor fortælle at den er nøjagtig 2.51 km. lang.

Det er en tresporet vej, så man går lige ved siden af bilerne (bag et hegn, altså) og der er en larm af den anden verden. Men meget flot bro og dejlig gåtur.

Der er (alt for) mange cyklister, og de tror åbenbart de har lejet/købt broen, bare fordi de har lejet en cykel. De fløjter og ringer aggressivt med ringklokker, for at man skal flytte sig.

Så hvor er Klaus Bondam når man har brug for ham? Han har haft travlt med at give cyklister tilladelse til at cykle ved Søerne til stor gene for gående og motionister, hvor han måske havde gjort bedre gavn i San Francisco ved at dele broen op for cyklister og gående.

Da vi nåede over på den anden side mente vi helt bestemt vi havde gjort os fortjent til en sodavand eller is, men der var ikke andet end offentlige toiletter, æv. Tilbage igen var der et minimalt udsalg af vand og kaffe og selvfølgelig den obligatoriske souvenirbutik – dog var der ikke noget der lige fristede.

Vi tog bussen til…ja, vi stod af et eller andet sted, fordi Henrik synes der så spændende ud, så vi vadede og vadede og det Henrik troede var et marked var såmænd bare festivaltelte, der var ved at blive pakket sammen. Vi gik videre og endte meget tæt på Pier 39, og fandt en lille restaurant, der så ud af ingenting, men de serverede den bedste sværdfisk jeg nogensinde har fået (og jeg har smagt mange)

Efter en noget sen frokost ville vi tage en anden Cable Car-hjem, vi stod i kø i lang tid, men med fin udsigt over Golden Gate og Alcatraz. Der var også en fyr med en guitar, han “sang” og tiggede penge, hver gang en af vognene skulle til at køre. Da vi kom nærmere så vi han brugte ørepropper – dem kunne vi godt have brugtsmiley

Picasa er opdateret med et par billeder fra Golden Gate.