I går forlod vi New Mexico for at køre til Nogales i Arizona. Det er en køretur på kun et par timer, så vi kørte en omvej for at se Tombstone, the Town Too Tough to Die, hvor Wyartt Erp var sherif og spiller (sjov kombi!) i 1890’erne.
Før vi nåede byen kørte vi igennem nogle fantastiske landskaber, prærie så langt øjene rækker. Der er flere steder, hvor skilte advarer om “Caution! Dust storms may exist”. Troede det var bevist at de eksisterer. Har læst mig til at New Mexico ikke har nogen officiel holdning til om de eksisterer, det må være op til den enkelte. Hm…
Under alle omstændigheder advares der om sigtbarhed på nul, hvis de måske-støvstorme skulle komme…
Senere ændrede landskabet sig og vi kørte igennem bjerne og Texas Canyon, ikke så imponerende som Grand Canyon men det forventede vi heller ikke.
Lige før vi nåede byen, efter ca. 2 timers kørsel var der endnu en border control station, de checker folk på vej ud af byen så vi slap 😉

Den største attraktion i Tombstone er sjovt nok deres kirkegård. Den blev grundlagt i 1883 for hovedsageligt at have et sted at begrave “outlaws” – altså forbrydere – men der er også andre begravede der. Den hedder Boothill Graveyard og refererer til at dem, der er begravet der, døde med støvlerne på.

Det er gratis at komme ind, det har det vist ikke altid været, men hvis man vil have en fin brochure (et A4 ark med print på BEGGE sider) koster det 3$. Sådan en købte vi. Det var spændende at gå rundt at kigge på gravstederne. På gravstenene som i langt de fleste tilfælde er et trækors står der navn og ofte også hvordan vedkommende er død; dræbt af indianere, hængt, skudt etc.
Se billederne længere nede.
Derefter gik turen ind til selve Tombstone, som er grundlagt i ca. 1870’erne fordi man fandt sølv. Det er en af de byer, hvor der er fundet mest sølv på det tidspunkt, så byen er vokset fra ingenting til rigtig mange indbyggere. Den gamle bydel er bevaret så man får et indtryk af, hvordan en wild west by har set ud, men selvfølgelig er det blevet meget turistet med cowsboys i gaderne, flere diligencer kører rundt med turister etc. Der er også et sted, hvor man kan skyde, så vi fik en forsmag på en rigtig skydebane. 6 skud for 3 dollars. Det var meget sjovt, men kan ikke sammenlignes med at skyde rigtigt. Vi skød med paintballs 🙁

På vej væk fra Tombstone mødte vi flere gange Border Controls, lidt mærkeligt for vi er 110 km fra den mexikanske grænse.
En times smuk køretur og vi var på vores hotel her i Nogales hvor vi er mindre en 2 km fra grænsen.
Vejret er dejligt så vi snuppede lige 3 kvarter ved pølen, hvorefter vi kørte på grænsejagt.
Det er nu ikke en svær opgave eftersom grænsen her i byen er markeret ved et højt hegn. Der er 3 overgange, vi har endnu ikke besluttet om vi tager til Mexico. Byen virker nu ikke helt så turistet som El Paso.

Senere i dag går turen til Tucson.