I dag var dagen, hvor vi ville besøge Gateway Arch, den bue, der symboliserer indgangen/porten til vesten. Man kan komme op i den, både Henrik og jeg ville, men Isa og Victor havde ikke lyst. Dem placerede vi så udenfor og stod i kø i lang tid for at komme indenfor. Vi skulle igennem det obligatoriske sikkerhedscheck (som ikke er så slemt mere) Da vi kom ind og ville købe billetter kunne vi se at næste ledige tur var om ca. 1½ time, så lang tid ville vi alligevel ikke lade vores børn vente udenfor med ½ liter vand og 20$ på lommen. Points til os for at være ansvarlige forældre!
Vi gik derfor ud igen og gik ned til Mississippi for at tage på sejltur på floden. Riverboat, jo, det er en båd forklædt som hjuldamper, lidt snyd. Vi fik købt billetter, sneg os udenom det obligatoriske billede med falsk baggrund (vi køber det jo ikke alligevel!) og fik ellers en times rundtur – en ranger fortalte om det vi passerede, vi er ikke helt sikre på vi hørte helt efter.
Vi havde været så snedige at købe en billet, der også også gav adgang til toppen af buen, så afsted med os. Isa og Victor gik med ind, der er gavebutikker (husk vi kun havde givet deme 20$) og et fint museum. Det tog sin tid at stå i kø for at komme op, man sidder i bittesmå kabiner med plads til 5 personer (af almindelig størrelse!) – “toget” er med 9 kabiner. Det er nok nærmest at forklare som en skilift. Turen til toppen tog ikke så lang tid, godt for der er altså meget klemt. Det er der så også på toppen. Fantastisk udsigt over byen, Vi tog hurtigt ned igen, for Victor og Isa ventede.
Tilbage til hotellet, (vi har skiftet hotel – planlagt, lang historie!) – vi bor nu på Hilton med udsigt over Busch Stadium fra vores værelse og over Gateway Arch fra restauranten. Superflot. Vi var en tur i spa og svømmepøl – sidder nu på værelset og skal tage os sammen til at finde et sted at spise.
I morgen – hm, det ved vi ikke endnu – men vi har også udsigt til Budweiser bryggeriet og Henrik vil vist gerne på rundtur.