Sikke en dejlig dag! Vi har været i Graceland, vi tog platinium-turen, der også giver adgang til Elvis’ fly og et par andre ting.
Vi var meget spændte på om det var et stort cirkus med superduperfans, men det var faktisk meget stille og roligt. Vi var der på en forholdsvis stille dag, der var næsten ingen på parkeringspladsen da vi ankom og der er ellers plads til mange. Da vi havde købt vores billetter skulle vi stå i kø til at få udleveret ørebøffer, den tur gik snedigt nok rundt om et sted, hvor man kunne få taget billeder med en fake-baggrund. Det sprang vi over. Selve Graceland, huset ligger på den anden side af gaden, og det går jo simpelthen ikke at lade os passere gaden som fodgængere – derfor blev vi transporteret i busser over til huset.
Kun den nederste del er åben for offentligheden, det vidste vi nu godt, det står nemlig i brochuren. Alligevel var der da nogen, der lige skulle brokke sig over det!
Vi så hans dagligstue, spisestue, hans forældres soveværelse, og vi kom ned i kælderen, hvor der også var forskellige opholdsrum. Meget 70’er-agtigt, meget brunt, orange og grønt. Vi fik ikke lige gode ideer til indretningen derhjemme. Selve huset er faktisk ikke særlig stort. Bagefter gik vi ud i hans motionsrum, den nederste del var nu et sted hvor mange af hans guldplader etc. blev opbevaret og hvor vi også så film fra nogen af hans koncerter.
Det sidste på grunden er meditationshaven, hvor han ligger begravet. Jeg havde forsynet mig med lommetørklæder inden vi tog af sted, men havde ikke brug for dem, jeg nøjedes med at have solbriller på! Meget underlig oplevelse at have gået rundt i hans hjem.
Bagefter gik turen over på den anden side af gaden, selvfølgelig i bus – der så vi nogle af hans biler. Alle udstillinger leder snedigt igennem en souvenirbutik, der er ikke mindre en 12 af slagsen. Heldigvis er selve huset holdt fri af den slags. Vi følte dog ikke trang til at købe noget af det. De er godt klar over, hvad de skal have for tingene…
Det var også spændende at se hans fly, det ene brugte han til sine koncerter, altså transport frem og tilbage, og det andet var “bare” et “for-sjov-fly”. Det store havde 24-karat guldbelagte sikkerhedsbælter, lidt finere forhold end hos SAS og en del bedre benplads.
Vi kom igennem alle udstillingerne på ca. 4 timer – det var en rigtig god oplevelse.
Vi bor meget tæt på Mississippi, så der besluttede vi at spise frokost. På vejen dertil så vi en Macy’s, men stoppede ikke, ville tage den på hjemturen. Vi må nok indrømme, vi blev en lillebitte smule væk mellem Mississippi og Tennessee, vi kunne da i hvert fald ikke finde den dumme butik på hjemturen:-(
Nu sidder vi på værelset og slapper lidt af, måske spiser vi aftensmad i Arkansas, det er lige på den anden side af floden. 3 stater på en dag, det er jo helt japaneragtigt (undskyld alle japanere, men I ved, hvad jeg mener!)