I morges tog vi japanerudgaven af Gettysburg Battlefield, det vil sige vi tog audio-turen uden lyd og simpelthen bare kørt rundt og så, de steder, der var spændende. Den ranger vi talte med mente vi skulle sætte minimum 3 timer af til turen, men jeg tror vi klarede den på 1½ time. Vi fik rigtig mange fine billeder af statuer.
Efter Gettysburg stod der Washington på programmet, vi ville se både Pentagon Memorial og Arlington kirkegården inden vi skulle aflevere bilen.
Af sikkerhedsmæssige årsager valgte vi at køre en lillebitte omvej, måske mest fordi vi ikke helt kunne finde det. Det lykkedes dog til sidst, meget fint mindested for ofrene for 9/11, og til trods for det overskyede men meget varme vejr blev det nødvendigt med solbrillersmiley
Hvert monument repræsenterer de årgange, der blev dræbt, og den første årgang var 1989, altså et barn på bare 3 år, der mistede livet.

Efter det gik turen til Arlington, det var heller ikke helt nemt at finde. Meget skuffende blev vi nødt til at parkere i deres parkeringshus(!), vi troede man kunne køre rundt (ja ja, vi har været her i 14 dage, vi er ikke vant til fodgængere længere), det er slet ikke som på film, hvor man kan køre rundt, æv. Meget meget varmt i dag, 33 grader.

Vi skulle selvfølgelig se John F. Kennedys grav, solbriller igen… og den ukendte soldats grav, altså symbolet for alle soldater, der har mistet livet i krig, men ikke er stedt til hvile. Der var langt at gå, men vi var der åbenbart på et godt tidspunkt, der var vagtskifte. Vi anede ikke at der overhovedet stod soldater der, men det gør der altså. Alle havde sat sig på trappen for at kigge, men lige pludselig var der en soldat der sagde at der nu var vagtskifte og af respekt skulle vi rejse os op og holde mund! Det gjorde vi så. Henrik har en 8 minutter lang video for interesserede…
Efter det var vi mætte af kirkegårde og indtryk og kørte hen til hotellet, dejligt sted. Vi blev enige om at der ikke var nogen grund til at aflevere bilen i morgen, men at vi lige så godt kunne gøre det i dag. Derfor checkede vi ind, smed Isabella og Victor i pølen og kørte hen mod Hertz, hvor bilen skulle afleveres. Vi var der 18.02 og de lukkede kl. 18.00, fedt! Heldigvis var receptionen hjælpsomme og sagde vi kunne aflevere den på Union Station, stik modsat, men det lykkedes:-) Henrik og jeg havde ikke på daværende tidspunkt hjernekapacitet til at finde ud af metrosystemet (vi skulle skifte!) så vi tog en taxa hjem (hjem er = hotel) og var hjemme efter 2 timer. Fik dog set Washington Monumentet, Det Hvide Hus og Capitol Hill på vejen. Alle offentlige bygninger flager stadig på halv.
Efter den to-timers udflugt var vi tilbage på hotellet, fandt en restaurant i nærheden, spiste, er nu tilbage og slapper af.

I morgen har vi billetter til Capitol Hill, jeg glæder mig meget til at se det.