I dag var dagen hvor vi havde billetter til Capitol Hill, ikke at det koster noget at komme ind, men man skal reservere på nettet, så de ved, hvem der kommer ind. Vi gik derhen, en pæn gåtur, her er stadig ufatteligt varmt, nogle og 30 grader.
Vi fik taget de obligatoriske billeder foran Capitol Hill, og fandt derefter besøgscenteret. Vi skulle selvfølgelig igennem et sikkerhedscheck, og derefter hen og vise billet. Vores billet var til en time senere, men den rare dame spurgte om vi ville med på en tur med det samme. JA TAK! Vi så en film om USA’s tilblivelse og vej mod demokratiet, meget spændende. Derefter fik vi en guide, der udleverede ørebøffer, hende skulle vi så følge igennem turen. Første stop var rutunden, meget imponerende. Det næste vi så var National Statuary Hall, hvor kongresmedlemmerne går for at komme hen til en anden bygning. Vi så nu ikke nogen af dem, men spændende alligevel. Den tur tog ca. 45 minutter, men rigtig spændende.
Vi havde desværre ikke adgang til senatet, det er kun for amerikanere, der har søgt om tilladelse hos deres senator og sådan en har vi jo ikke, æv!
Der var en (ikke spor hemmelig) gang over til Library Of Congress, hvor vi vist nok fik forvildet os rundt på nogle forkerte etager, hvor vi ikke havde noget at gøre. Det vi kom for at se var det Main Reading Room, vi så det også, men man har desværre ikke adgang og måtte heller ikke tage billeder, dobbelt-æv.
Der var selvfølgelig sikkerhedscheck da vi skulle ud igen, vi blev checket da vi kom ind, og igen da vi skulle ud. Ved virkelig ikke, hvorfor.
Isabella undrer sig over, hvorfor de aldrig skal igennem de check når vi ser film, f.eks. National Treasure??
Sidste stop inden svømmepølen var Smithsonian National Air and Space Museum. Vi har været der, men det var sjovt at se igen. Godt trætte og ømme i fødderne sidder vi nu på hotellet og slapper af.